19. 4. 2024

Automobily.EU

autorecenze, testy, návody

2011 Mercedes-Benz E-Class Sedan

Výhody:

Tuhá paliva, dobrý výkon, klasický interiér Mercedesu.

Nevýhody:

Pomalé řazení, Bluetooth rozhraní, omezená dostupnost motorové nafty.

Takto otázka stojí před každým, kdo zvažuje v roce 2011 zakoupit Mercedes-Benz E350 a ta zní: Proč přejít na diesel?
Kupodivu, existuje mnoho dobrých důvodů, proč si koupit tento nafťák, kromě těch co jsou zjevné. Znáte tento výrok “Já jsem chlap a chci diesel”. Ve skutečnosti je nový meďour luxusní sedan, který nám ukazuje, proč je vznětový motor vhodný pro mnoho Evropanů.

Tento přeplňovaný 3,0-litrový V6 diesel je čistší než všechny jeho předchůdci.
Takže odpověď na otázku “Proč kupovat diesel?” je dvojí. Za prvé, je tu jízdní dynamika. E350 Bluetec je přeplňovaný vznětový motor a nabízí lákavý low-end točivý moment a spoustu síly na středové rozložení. Dieselové motory jsou také důvěryhodné a tvrdě pracující. A s kapacitou nádrže více než 21 galonů, je dojezd vozu až 1200 kilometrů na otevřené silnici.

Výkon
V roce 2011 Mercedes-Benz E350 Bluetec Sedan přichází s motorem turbodiesel V6, který má 210 koní a při 3400 otáčkách za minutu dodává 400 liber-stop točivého momentu mezi 1600 a 2400 RPM. Ty pohání zadní kola přes sedmistupňovou automatickou převodovkou. Pokud je přenos nastaven na ekonomiku kalibraci, auto se občas zdá být trochu pomalé, ale sportovní režim nabízí nejen ostrý, intuitivní jízdu, ale i pevnější tlumení pro lepší manipulaci s menším náklonem.

Pohodlí
Tento vůz má pohodlná sedadla, která jsou čalouněná v širokém zebrovaném, šitém, koženém čalounění a béžová barva kontrastuje dobře s černou.
Přední sedadla nabízejí mnoho nastavení a sedadlo řidiče má masážní funkci, i když to prý snižuje únavu řidiče a někteří by mohli mít příliš rušivý pocit. Na zadním sedadle je spousta místa na nohy stejně jako na ramena.
O hluku na silnicích ani nevíte a celkový pocit klidu je vynikající na dlouhé cesty.

Funkce
Došlo k úpravě navigačního systém, který se snaží připojit na dvojici našich mobilních telefonů. Docela dlouho trvá než si zvyknete na velké, centrálně umístěné analogové hodiny.
E350 má mnoho důležitých bezpečnostních prvků, jako jsou Danger Assist, který detekuje, kdy je řidič ospalý a méně citlivý na jednotlivé reakce.

Nově má také auto infračervené světlo a ukazuje cestu před sebou na obrazovce navigace. Tato funkce vlastně detekuje přítomnost chodců a upozorní řidiče. Tato technologie byla zavedena v sedanu Cadillac již před nějakým časem.

Design
Viditelně umístěné velké analogové hodiny a některé další charakteristiky jsou dobré. Osvětlení v kabině je subtilní a elegantní. Knoflíky a ovládací prvky mají mnoho funkcí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
Tvorba webových stránek: Webklient