27. 7. 2024

Automobily.EU

autorecenze, testy, návody

Slepá ulička: Když VW Golf GTI vyděsí dělníky na stavbě


Ať už je to legendární VW Golf GTI nebo nějaký jiný hot hatch, odezva zážehového motoru a skladba hluku, kterou vyprodukuje, dokáže dojemně obrátit hlavy a vyvolat úsměvy na tvářích kolemjdoucích. A právě v této charakteristické zvukové kulise se utrhla třaskavá hláška: „Bomba! Bomba!“ Jistě, okolní dělníci na stavbě nemohli tušit, že jejich poctivě vyrobený VW shodí svíčky pouze při startu motoru. Ale pokud by viděli jejich výstražné výrazy, zjišťující, co vlastně jako první krátce zaznělo, byli by odsouzeni k smíchu na celý život.

Benzínová koupelna: Vemte si svůj deštník, Aston Martin


Bylo by fér říct, že i luxusní automobilová značka Aston Martin se dostane do trapné situace, pokud dojde k pěkné dávce živého benzínu. Během jedné prezentace Aston Martinu, kde byla ukázána jejich nejnovější klenot, měl ten bohužel trochu vážnější problém – porucha palivového systému způsobila, že auto začalo ztrácet benzín. A zatímco tlak v palivové nádrži stále klesal, pořadatelé se po důkladném zjištění, co se stane, snažili marně odtáhnout auto mimo scénu v obavě, že by to mohlo skončit dramaticky. Příchozí deštík jistě pomohl, ale přítomní lidé nezapomenou na den, kdy Aston Martin z čistě estetického zrození dostal pořádnou benzínovou koupelnu.

Katastrofa na dráze: Nech to tak, Jaguar XF


Když automobilka použije slovo „XF“ v názvu svého vozu, myslí to vážně. Ale to neznamená, že si daný model může dovolit nejbližší potkání s krutým světem… nebo že jej nemůže uschovat. A právě tohle se stalo na jednom nezapomenutelném testování. Jaguar XF ukázal svůj schopný motor, ale na kraji dráhy došlo k něčemu, co lehce pohltilo důvěrnou atmosféru a přineslo zmatek – zaparkovaný Jaguar XF začal kouřit a jeho osud se stával horším a horším. Nakonec byl celý Jaguar XF rychle evakuován z přehlídkového pódia a všem účastníkům trvalo nějaký čas, než si z toho udělali dobrý vtip.

Pepetování s Ferrari: Klapka v nádrži nejrychlejšího


Pro většinu lidí je Ferrari ikonickou značkou, která spojuje průkopnický italský design s ohromující rychlostí. Ale i ta nejlepší auta mají občasný manželský problém – jako je například nefunkční palivová klapka… zakonzervovaná v otevřené poloze. Představte si jízdu v ikonickém Ferrari, když víte, že nádrž se nechce nijak přehnaně plnit, jakmile je do auta přidán kapec benzínu. A když si vzpomenete, že jste gehenna připravili sami tím, že kvůli na počátku neškodnému chlubit Ferrariovým palivovým otvorem se celá přítomná novinářská parta nasměruje vaším směrem, je nevyhnutelná hodně trapná situace.

Vzdušná show Lamborghiní: Neplánovaný let sportovního auta


Ve svém životě jste možná slyšeli o mnoha vozech, které poletují po okruhu, ale Lamborghini je spíše známo jako značka, která země těsně obklopuje silnice. Ale pokud máte špatně sestavený, ošuntělý materiál ve výfukovém systému narážející na skluz, může se stát něco, co zaženete z opuštěné části okruhu závodní dráhy – přesně to se stalo při jednom testování Lamborghini. Řidič, který si myslel, že že pořádně vyšlape pedál plynu, nečekal na ten výbuch, který následoval: silné výfukové plyny poletující volně vzduchem. Nejděsivější na tom bylo, že novináři na místě, kteří nevěděli, co se děje, se nesnažili úsměvně zakrýt své vzrušení.

BMW M4 a jeho nechtěná technologická akropetá


Když přicházejí nové technologie, mohou být velmi chvályhodné a zlepšit každodenní život řidičů. Ale stejně tak mohou také vyvolat lehké zmatení, pokud situace vynikne trochou trapné ironie. Například v případě BMW M4, které je vybaveno automatickým parkovacím systémem. Když řidič zapne tuto funkci a jde dál, vidí, jak se jeho milovaný BMW snaží co nejlépe najít a zaparkovat na prázdné místo. Ale co se děje, když je místo prázdné a vzdálené až moc? To nastane situace zjevného nechtěného měření síly, kdy BMW M4 se stalo efektivní akrobatickou show představený na veřejnosti.

Tesla Model S vs. hračka: nečekaná porážka pro elektromobil


Tesla Model S je symbolem nové éry automobilismu. Elektromobily se těší velkému ohlasu a budoucnosti, ale také vyvolávají obavy, pokud špatný stav podlahy není vyhnutelný. Představte si, že Tesla Model S jede na veřejné silnici a skončí svou cestu s nekonečně méně vyspělým rivalem – hračkou na dálkové ovládání. Ten picturesekodoku byl využit po určité vzdálenosti, jako vrátník, který zpomaluje vaše tempo, a vy tak zažíváte bitvu na silnici v nečekaných rozměrech

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
Tvorba webových stránek: Webklient