5. 5. 2024

Automobily.EU

autorecenze, testy, návody

Když automobilové designy překračují hranice

Automobilový průmysl je známý svými inovacemi, ale občas se někteří designéři rozhodnou jít ještě o krok dál a vytvořit koncepty, které prostě vyrazí dech. A dnes se podíváme na 10 nejextrémnějších konceptů automobilů, které kdy spatřily světlo světa.

Ferrari Modulo: Sci-fi na čtyřech kolech

Jedním z nejznámějších konceptů je Ferrari Modulo, které bylo představeno v roce 1970. Tento futuristický vůz vypadá, jako by právě vyjel z sci-fi filmu a jeho design dodnes okouzluje miliony lidí po celém světě.

Volkswagen Aqua: Auto, které pluje po vodě

Ano, přesně tak, Volkswagen Aqua je koncept, který kombinuje auto a vodní člun do jednoho. Tento unikátní vůz je schopen plout po vodě díky svým speciálním krytým koly a vodním trychtýřům.

Lamborghini Egoista: Jediný člověk, jediný vůz

Název tohoto konceptu napovídá, že Lamborghini Egoista je navrženo pouze pro jednu osobu. Extrémní design a výkon tohoto vozu ho řadí mezi nejlepší koncepty v historii automobilů.

Mercedes-Benz F 015: Budoucnost autonomního řízení

Mercedes-Benz F 015 je koncept, který ukazuje budoucnost autonomních vozidel. Tento luxusní vůz nabízí možnost cestovat bez řidiče a plně se věnovat relaxaci a zábavě během jízdy.

Nissan Pivo: Auto s otáčejícím se kokpitem

Nissan Pivo je koncept, který má otáčející se kokpit, což umožňuje jednodušší parkování a manévrování v rušném městském provozu. Tento inovativní design zaujal mnoho lidí po celém světě.

Bugatti Vision Gran Turismo: Pro fanoušky videoher

Bugatti Vision Gran Turismo bylo vytvořeno pro stejnojmennou videohru a jeho design a výkon ho řadí mezi nejlepší koncepty, které kdy byly vytvořeny pro závodní simulace.

BMW GINA: Auto s látkovým tělem

BMW GINA je koncept, který má tělo z látky, což umožňuje flexibilitu designu a možnost přizpůsobit vůz podle potřeby. Tento unikátní koncept si získal srdce mnoha automobilových nadšenců.

Audi PB18 e-tron: Kombinace výkonu a trvanlivosti

Audi PB18 e-tron je koncept, který kombinuje výkon elektrického pohonu s trvanlivostí závodního vozu. Tento vůz ukazuje směr, kterým se může ubírat budoucnost automobilového průmyslu.

Extrémní

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
Tvorba webových stránek: Webklient