27. 7. 2024

Automobily.EU

autorecenze, testy, návody

1. Lamborghini Traktor


Jednou z největších perliček automobilové historie je Lamborghini, který kdysi začínal výrobou luxusních sportovních aut a nyní je známý i díky svým exkluzivním traktorům. Ano, dobře čtete! Autor jistě nechtěl původně stavět mašinu na točivý dobytek…

2. Ford Edsel


Málokterý automobilový gigant se vyhnul neúspěchu a Ford Edsel je tím nejlepším příkladem. S kontroverzním designem a špatným marketingem se tento model stal jedním z největších propadáků v historii americké automobilové výroby.

3. Sinclair C5


V osmdesátých letech se pan Sir Clive Sinclair rozhodl změnit svět elektrickou jednotkou jménem Sinclair C5. Jenže toto vozítko s výkonem 0,5 koně se ukázalo jako méně účinné než očekával.

4. DeLorean DMC-12


I když tento zlatý kousek vypadá jako klenot, v praxi to s jeho výkonem a spolehlivostí nebylo tak slavné. DeLorean DMC-12 se stal spíše ikonou filmové série Návrat do budoucnosti než autoritou v automobilovém průmyslu.

5. Amphicar 770


Milovníci dopravy na silnici i ve vodě se jistě pohrnou ke koupi Amphicar 770. Problém ale nastane, když zjistí, že toto vozidlo zvládá oboje jen středně. Možná by bylo lepší zůstat u klasických aut a člunů.

6. Fiat Multipla


Když se řekne “hässliches auto” (ošklivé auto) v němčině, pravděpodobně to myslí na model Fiat Multipla. Toto vozidlo se stalo synonymem pro ošklivý design a vzbuzovalo smích všude, kam přijelo.

7. Reliant Robin


Posledním kiksem na našem seznamu je slavný Reliant Robin, který se proslavil díky své nevyváženosti a sklony k převracení. I když to byl trojkolový vůz, brzy zjistíte, že je to spíše čtyřkolka na dvou kolech.

Auta_kiksy.jpg

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
Tvorba webových stránek: Webklient