1. 5. 2024

Automobily.EU

autorecenze, testy, návody

Výbuch plamenometu: Ford Pinto


Pamatujete si legendární Ford Pinto? Malý kompaktní vůz, který se stal známým především díky svému nevydařenému designu a ještě horší konstrukci nádrže s benzínem. Pinto byl tak nebezpečný, že dokázal explodovat pouhým zásahem do nárazníku zezadu.

Testování na Závodišti smrti: Chevrolet Corvair


Chevrolet Corvair si získal pověst nebezpečného vozidla po sérii nehod, které ukázaly jeho nedostatky ve stabilitě a řízení. Automobil byl přezdíván “Závodníkem smrti” a jeho testování na náročném okruhu pouze potvrdilo jeho problémy.

Deaktivace airbagů: Takata Corporation


Skandál s deaktivovanými airbagy od společnosti Takata Corporation šokoval automobilový průmysl. Firma byla obviněna z úmyslného podvádění a zatajování informací o vadných airbagách, které způsobily desítky smrtelných nehod.

Emisní skandál: Volkswagen Dieselgate


Jeden z největších skandálů v automobilovém průmyslu se stal známým jako “Dieselgate”. Volkswagen byl odhalen, že manipuloval s emisemi svých dieselových vozidel, což vedlo k masivnímu narušení životního prostředí a obrovským finančním ztrátám.

Sebezapalující Tesla Model S


Tesla Model S se zapsal do historie automobilů jako první elektromobil, který doslova vzplál v plamenech. Série incidentů, kdy došlo k samovznícení baterií, vyvolala vážné obavy ohledně bezpečnosti elektromobilů.

Vysoké riziko smrti: Suzuki Samurai


Suzuki Samurai si získal pochybnou slávu díky své nevyváženosti a tendenci se převracet. Automobil byl označen jako nebezpečný a vysoce náchylný k nehodám, což vedlo k jeho diskreditaci ve veřejném mínění.

Přehřívání a výbuchy: Chevrolet Volt


Chevrolet Volt se stal terčem kritiky poté, co několik vozidel vybuchlo kvůli přehřátí baterií. Skandál vyvolal otázky ohledně bezpečnosti elektrických vozidel a jejich schopnosti odolat extrémním podmínkám.

Nepřiměřená rychlost: Toyota Camry


Toyota Camry byla spojována s řadou nehod způsobených nepřiměřenou rychlostí a nedostatkem kontroly nad vozidlem. Automobil byl označen za nebezpečný pro své tendence k přetáčivosti a špatné stabilitě.

Přepálené Lamborghini: Aventador SVJ


Lamborghini Aventador SVJ se stal terčem kritiky poté, co několik exemplářů automobilu doslova shořelo do základů kvůli technickým problémům. Skandál poškodil pověst luxusního výrobce a vyvolal debatu o bezpečnosti sportovních vozů.

Automobilový-scandál

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
Tvorba webových stránek: Webklient