27. 7. 2024

Automobily.EU

autorecenze, testy, návody

Špatný design aneb příklad zlých nápadů


Automobilový průmysl je plný talentovaných designerů, kteří se snaží vytvářet atraktivní a funkční vozy. Nicméně občas se něco nepovede a výsledkem jsou vozidla, která byste snad ani nenakoupili. Tento článek se podívá na deset nejhorších designérských kiksů, které kdy spatřily světlo světa.

Fiat Multipla


Prvním exemplářem na našem seznamu je Fiat Multipla, který se proslavil svým zvláštním vzhledem a nepraktičností. Tento malý vůz s posunutými světly a divnými tvary karoserie si získal spíše posměch než obdiv.

Pontiac Aztek


Dalším hříšníkem je Pontiac Aztek, který se stal symbolem neúspěchu a špatného designu. S divnými liniemi a nepovedenými detaily se tento vůz nedokázal prosadit na trhu a rychle skončil ve výčtu nejhorších aut všech dob.

Trabant 601


Český Trabant 601 je dalším automobilovým průšvihem, který se nedokázal vyvarovat špatného designu. S neohrabanými tvary a slabinami v konstrukci se tento vůz stal spíše terčem posměchu než obdivu.

Tesla Cybertruck


I moderní automobilový průmysl není imunní vůči designérským chybám. Tesla Cybertruck, i když se může chlubit moderní technologiemi, svým vzhledem nepřesvědčil všechny, a mnozí se shodnou, že jde o zásah vedle.

Dálniční ježek


Největší absurditou na našem seznamu je bezesporu “dálniční ježek”, což je nepovedený prototyp vozu, který kombinuje pružiny a kola dohromady. Tento nebezpečný experiment rozhodně nepatří mezi automobilové klenoty.

Závěr: Co nás čeká v budoucnosti?


I přes tyto designérské kiksy se musíme podívat dopředu a čekat, co nám automobilový průmysl přinese v budoucnosti. Doufejme, že se bude jednat o inovativní a krásné vozy, které budou dělat radost nejen svým majitelům.

Kiksy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
Tvorba webových stránek: Webklient