4. 5. 2024

Automobily.EU

autorecenze, testy, návody

1. Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion


Kdo by nechtěl posedět ve vozidle, které vypadá spíše jako moderní obývací pokoj na kolech? Tento koncept od Mercedesu nabízí luxusní interiér s nádhernými materiály a futuristickým designem. Bohužel se tento projekt nikdy nedostal do výroby a zůstal pouze na papíře.

2. Ford Nucleon


Ano, dobře jste slyšeli – jde o automobil poháněný jadernou energií. Tento šílený koncept od Fordu měl být odpovědí na ropnou krizi, ale nakonec se ukázalo, že jaderný pohon není nejlepším řešením pro každodenní dopravu. Nicméně, designově to byl zajímavý experiment.

3. BMW Gina


Někdy se automobilové značky pořádně odváží a tím vznikají skvosty jako BMW Gina. Tento koncept představuje revoluční způsob, jak vyrobit karoserii pomocí flexibilní látky namísto klasických panelů. Bohužel se ale BMW rozhodlo nevytvořit sériovou verzi tohoto vozu.

4. Lamborghini Egoista


Název tohoto konceptu je příznačný – tento superauto od Lamborghini by určitě přilákalo pozornost arogantními řidiči s velkým Egem. S jedním sedadlem uprostřed vozu a designem, který připomíná vojenský vrtulník, by Egoista byla ideálním vozidlem pro ty, kteří nemají rádi spolujezdce.

5. Volkswagen Aqua


Tento koncept od Volkswagenu se zaměřil na řešení problému dopravy ve městech postižených záplavami. Aqua je vozidlo schopné plavby po vodě a dokonce i potápění v případě potřeby. I když se tento koncept zdá být užitečným, nikdy se nedostal dále než do fáze projektu.

6. Ferrari Modulo


Jednoduše žihadlo na kolech. Tento koncept od Ferrari představuje extrémní design, který vypadá, že vás ihned bodne, jakmile se k němu přiblížíte. I když se Modulo nikdy nedostal do výroby, stále je to jeden z nejpamátnějších konceptů, kterým se Ferrari kdy pokusilo.

7. Audi Rosemeyer


Tento koncept od Audi navazuje na legendárního závodníka Auto Union, Bertu Rosemeyera, a představuje design, který odkazuje na zlatou éru automobilových závodů. I když se tento koncept nikdy nedostal na silnici, zůstává jedním z nejkrásnějších vozidel, které Audi kdy vytvořilo.

8. Dodge Deora


Svého času byl Deora pravděpodobně nejzajímavějším konceptem od Dodge. S svými futuristickými tvary a inovativním designem interiéru by tento vůz jistě přitahoval pozornost na silnici. Bohužel se ale Dodge rozhodl nevytvořit sériovou verzi tohoto vozu.

9. Toyota FV2


Tento koncept od Toyoty se snaží změnit způsob, jakým lidé vnímají automobily. FV2 je vozidlo, které komunikuje s řidičem pomocí umělé inteligence a přizpůsobuje se jeho náladě. I když se tento revoluční koncept nikdy nedostal do výroby, jistě by změnil způsob, jakým vidíme osobní dopravu.

10. Chevrolet Astro III


Astro III od Chevyho je kombinací vesmírné lodi a automobilu. Tento koncept nabízí futuristický design a technologické inovace, které byly nadčasové ve své době. Bohužel se ale tento projekt nikdy nedostal dále, než do fáze prototypu.

Futuristický

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
Tvorba webových stránek: Webklient