17. 5. 2024

Automobily.EU

autorecenze, testy, návody

H1: 7 proklatě vzrušujících závodních okruhů, které musíte zažít na vlastní kůži

H2: 1. Nürburgring – královská hra se smrtí
Na vrcholu každého seznamu nebezpečných a parádních okruhů stojí Nürburgring v Německu. Toto oblíbené hřiště automobilových nadšenců je známé svými příkropy, ostrými zatáčkami a legendárním GT obloukem, který dokáže porazit zdanlivě nezranitelné. Je to jakoby se do běsnícího hada stále dokola zasekl, dokud vám nevytře oči! Pokud je váš závodnický talent na vysoké úrovni a Adrenalin je váš nejlepší přítel, pak vás Nürburgring rozhodně nadchne.

H2: 2. Circuit de la Sarthe – Láska začíná přesně v 24 (hodinách)
Pro ty, kteří touží po trvalé výzvě, je tu slavný Circuit de la Sarthe v Le Mans, Francie. Tento závodní okruh je především známý svým neuvěřitelným závodem 24 hodin Le Mans. Nejenže musíte mít dostatečnou rychlost, abyste se udrželi v čele, ale také dostatečnou vytrvalost, abyste dokázali překonat únavu z 24 hodin nepřetržitého řízení. Jste dost odvážní, abyste se postavili této extrémní výzvě?

H2: 3. Mount Panorama Circuit – Sraz znalců adrenalinu
Pokud jste opravdovým darebákem a potřebujete něco, co vás přivede skoro až na mouk a globusy na víčka budete mít setrubené batohem plným adrenalinu, vydejte se na Mount Panorama Circuit v Bathurstu, Austrálii. Není nic jako sjezd z těchto strmých kopců s rychlostí, která ani nemá být povolena! Je to zkušenost, která vám naplno osvěží závodnickou duši.

H2: 4. Laguna Seca – Ráj pro fanoušky Motorstormu
Pokud jste fanoušky hry Motorstorm, pak je pro vás americký okruh Laguna Seca skutečným rájem. Tento závodní okruh v Kalifornii je vybaven legendární zatáčkou corkscrew, což je jeden z nejvíce fotografovaných závodních míst na světě. Představte si, jak udržujete kontrolu nad autem, zatímco se propadáte strmým výškovým rozdílem mezi třemi zatáčkami. Je to adrenalin a zábava v jednom!

H2: 5. Spa-Francorchamps – Co se stane v dešti, zůstane v dešti
Je to okruh, ve kterém se střídá sluneční svit s prudkými lijáky. Spa-Francorchamps v Belgii je známé svým proměnlivým počasím, které dokáže zahnat i ty nejzkušenější piloty do kouta. Pokud jste hrdý ovládač této náročné trati, pak je to jako byste si zahráli poker s osudem. Máte na to, abyste přežili v těchto podmínkách?

H2: 6. Suzuka Circuit – Posvátná půda pro petrolheady
Když se podíváte na mapu Japonska, není tak těžké uhodnout, který okruh je tady špičkovým hráčem. Ano, je to Suzuka Circuit. Tento okruh hostí Grand Prix Japonska a je jedním z nejobtížnějších a nejrychlejších závodních okruhů na světě. Kombinace krátkých zatáček a rychlých rovinkových sekcí tvoří závody na tomto okruhu prostě fascinující zážitek.

H2: 7. Circuit of the Americas – Snová zastávka v USA
V Americe je jeden okruh, který je tím nejjasnějším příkladem kombinace rychlosti a zábavy: Circuit of the Americas v Texase. Tento nový okruh je jedním z nejmodernějších a nejvytíženějších na světě. Jeho promítání do smyslů je tak intenzivní, že vám zůstane způsobeno nadělení hlasem příště rezervovaným pro hlasité povzdechnutí. Jestliže se chcete stát součástí amerických závodních legend, musíte zarezervovat místo v calendaru pro tento okamžik.

H6: Fotografie – Sjíždění strmého kopce na okruhu Mount Panorama Circuit v Bathurstu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
Tvorba webových stránek: Webklient