2. 5. 2024

Automobily.EU

autorecenze, testy, návody

Zimní hazard s Porsche: Ice Force Experience


Sníh, led, adrenalin a Porsche. Co víc si můžete přát? Baví vás driftování a jízda v extrémních podmínkách? Pak je tu pro vás jedinečný zážitek – Porsche Ice Force Experience. Naši testovací jezdci se vydali na sever Evropy, kde v severošvédském Laplandu zažili automobilovou show plnou rychlosti a zábavy na zamrzlém jezeře. Vyzkoušeli jsme nejnovější modely Porsche, které díky svým speciálním pneumatikám vynikají v extrémních podmínkách.

Závod mezi sněhem a ledem: Subary Impreza vs. Audi Quattro


Který automobil je ve vysokých vrchovinách lepší – Subaru Impreza nebo Audi Quattro? Naše redakce se to rozhodla zjistit přímo na místě. V obcích obklopených sněhem jsme porovnávali tyto dva automobily na zledovatělých silnicích. Jejich pohon 4×4 se osvědčil, ale jaký je rozdíl v jízdním projevu, v komfortu a ve výkonu? To vám prozradíme v našem podrobném srovnání.

Extrémní závodní mašiny: Dakarské speciály


Závody na dlouhé vzdálenosti, pouště, horské terény – to jsou výzvy dakarských závodů. Naše redakce měla příležitost se blíže podívat na speciální závodní vozy, které se těmito extrémními podmínkami dokážou s přehledem protáhnout. Uvědomili jsme si, že běžná vozidla jsou od nich ještě hodně daleko. Přivážíme vám zajímavé zákulisí těchto soutěží a představíme výkonné stroje, které se účastní těchto náročných závodů.

Odolné SUV pro milovníky přírody: Land Rover Defender


Máte rádi dobrodružství a chcete se vydat do divoké přírody? Neobejdete se bez spolehlivého a odolného SUV. Land Rover Defender je legenda mezi terénními vozy a nedávno prošel modernizací, která ho učinila ještě lepším. Spolu s našimi redaktory jsme se vydali na náročnou cestu plnou bahna a těžko průchodných cest. Defender nás nenechal na holičkách a jeho výkon a schopnosti nás přesvědčily.

Elektromobil na zasněžených silnicích: Tesla Model X


Elektromobily obecně nemají pověst výkonových bestií, ale co když přijdou na scénu SUV od Tesly? Na našem testování jsme měli tu čest vyzkoušet Tesla Model X na zasněžených silnicích. Nejen že jsme byli ohromeni jeho akcelerací, ale také jsme poznali, jakým způsobem tento automobil zvládá řízení na kluzkém povrchu. Je elektromobil novou érou automobilismu i na zasněžených cestách?

Konec vsázení na štěstí: Výhody moderních bezpečnostních systémů


Rok za rokem výrobci automobilů přicházejí s novými systémy, které mají zvýšit bezpečnost v našich vozech. Od posilování karoserie přes moderní airbagy až po asistenční systémy. Chceme vědět, jak je tato technologie skutečně pokročilá. Když jsme si zapůjčili automobily s nejnovějšími bezpečnostními technologiemi, přijeli jsme do oblasti, kde se potkávají jeleni a srny i za denního světla. Porovnali jsme systémy a jejich funkčnost v neekonomické skutečnosti.

Špičková jízda v extrémních podmínkách: Lamborghini Urus


Nové SUV od Lamborghini, Urus, je připravené vytvořit novou éru sportovních a luxusních vozidel. Naše testovací skupina se přesunula na horskou silnici, která se v zimě stává nepřehlédnutelnou výzvou. Urus si ale s ní hravě poradil a my jsme měli příležitost si užít jeho výkonu, komfortu a exkluzivity. Chcete vědět, jaké to je řídit SUV, které dokáže dostat adrenalin i ve sněhové bouři?

Fotografie: Extrémní zimní závody

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
Tvorba webových stránek: Webklient