27. 4. 2024

Automobily.EU

autorecenze, testy, návody

1. Fiat Multipla – design jako odjinud


Když se řekne kontroverzní design, první automobil, který většině lidí napadne, je určitě Fiat Multipla. Tento vůz se v roce 1998 dostal na trh s designem, který někteří označili za “mít čtyři okna ještě liché či dvojité”. A i přes své praktické vlastnosti si tento automobil vysloužil spíše posměch a kritiku.

2. Pontiac Aztek – kdo na to přišel?


Dalším automobilem, který se dostal do našeho žebříčku, je Pontiac Aztek. Tento model z roku 2001 vzbudil vlnu negativních reakcí kvůli svému podivnému designu, který se nedostal do přízně ani mezi fanoušky značky.

3. Nissan Juke – lásku nebo nenávist?


Nissan Juke je dalším vozem, který rozdělil automobilové nadšence na ty, kteří ho milují, a na ty, kteří si myslí, že jde o noční můru na kolech. Jeho agresivní design a nekonvenční tvary si zaslouží místo mezi nejkontroverznějšími vozy všech dob.

4. BMW i3 – budoucnost nebo přešlap?


BMW i3 představil odvážnou vizi budoucnosti elektromobility, ale jeho design s kombinací hliníku a plastu neoslovil všechny zákazníky. Někteří ho zbožňují za svůj futuristický vzhled, jiní si myslí, že vypadá spíše jako “ve vaně rozbité televize”.

5. Toyota Prius – hybrid odporu


Toyota Prius je ikonou hybridních vozů, ale jeho design s zadní částí auta, která vypadá jako by se rozplynula, způsobil mnoho diskuzí. Někteří chtějí vozit ekologicky, i když to znamená jezdit s tímto kontroverzním vozem.

6. Lamborghini Urus – kontroverze v podobě SUV


Lamborghini Urus je dalším příkladem vozidla, které rozčililo puristy značky svým rozhodnutím vstoupit do SUV segmentu. Tato kontroverzní volba v designu byla nadána výkonným motorem, ale mnozí se stále nedokáží smířit s tím, že Lambo vyrábí i “rodinné” vozy.

7. Chevrolet SSR – hybrid pickupu a klasiky


Chevrolet SSR byl pokusem spojit klasický americký pickup s moderním designem a získat tak novou generaci zákazníků. Bohužel výsledek byl spíše smíšený a tento hybrid mezi pick-upem a retro vozem se stal spíše kuriozitou než trhákem.

8. Citroën C4 Cactus – “je toto váš vůz?”


Citroën C4 Cactus se snažil o osvěžení segmentu malých hatchbacků, ale jeho design s “airbumpy” ochrannými prvky na karoserii způsobil spíše zmatení než obdiv. Někteří tvrdí, že jde o inovativní krok vpřed, zatímco jiní si myslí, že to vypadá jako caktus na kolech.

9. Jeep Cherokee XJ – odvážná změna


Jeep Cherokee XJ se na trhu objevil v roce 1984 s designem, který byl odlišný od všech ostatních vozů. Jeho čtvercová tvarová silueta a ostré hrany byly odvážnou změnou, která si získala jak fanoušky, tak kritiky.

10. Mazda MX-5 RF – kabriolet s překvapením


Mazda MX-5 RF je moderní kabriolet s skládací střechou, která dodává vozu zcela nový vzhled. Tato inovativní konstrukce designu však ne každého nadchla a někteří preferují klasický otevřený roof.

Kontroverzní

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
Tvorba webových stránek: Webklient