28. 4. 2024

Automobily.EU

autorecenze, testy, návody

1. Ford Pinto

V roce 1971 Ford Pinto představil své kompaktní auto, které se nejenže rychle stal populárním, ale bohužel také známým pro své nebezpečné závady. Jednou z nejvážnějších byla náchylnost vozidla k hoření po srážce zezadu, což způsobilo několik smrtelných nehod.

2. Chevrolet Corvair

Toto auto se stalo synonymem pro nebezpečné zadní zavěšení, což způsobilo řadu vážných nehod a kritiku veřejnosti. Chevrolet Corvair byl později stažen z trhu kvůli bezpečnostním obavám.

3. Yugo

V 80. letech se Jugoslávský vůz Yugo pokoušel dostat na americký trh, ale jeho špatná kvalita a neúspěšný design ho rychle poslaly do zapomnění. Yugo se stal symbolem propasti mezi východním a západním světem.

4. Land Rover Discovery 3

I když Land Rover je známý pro svou spolehlivost, model Discovery 3 měl vážné problémy s elektronikou a řízením, což vedlo k mnoha reklamacím a odvoláním.

5. Tesla Model X

I nejmodernější technologie může selhat, jak ukázal Tesla Model X s problémy se svislými dvířky, které se často zasekávaly a přinášely majitelům nemalé starosti.

6. Fiat 500L

Tento model Fiatu byl kritizován za svůj nekvalitní interiér, časté poruchy a nízkou spolehlivost. Fiat 500L se ukázal být jedním z největších propadáků značky.

7. Pontiac Aztek

Aztek byl automobil, který se snažil spojit SUV s crossoverem, ale jeho nevkusný design a nepraktické provedení ho rychle poslalo na seznam nejhorších aut všech dob.

8. DeLorean DMC-12

I když DeLorean DMC-12 získal popularitu díky filmu Návrat do budoucnosti, ve skutečnosti měl mnoho technických problémů a nedostatečný výkon, což z něj udělalo jedno z nejslabších aut na trhu.

9. AMC Gremlin

Tento kompaktní vůz byl známý svým neobvyklým designem a nekvalitní výrobou, což ho zařadilo mezi největší fiasko automobilového průmyslu.

10. Smart Fortwo

I když Smart Fortwo byl původně propagován jako revoluční malý automobil, jeho malé rozměry a nekomfortní jízdní vlastnosti ho rychle poslaly na seznam nejhorších aut všech dob.

Katastrofy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
Tvorba webových stránek: Webklient