14. 5. 2024

Automobily.EU

autorecenze, testy, návody

Hodně automobilových výrobců se snaží vyniknout mezi konkurencí tím, že představí něco trochu jiného, trochu šíleného a možná i trochu kontroverzního. V tomto článku se podíváme na několik vozů, které se dostaly do hledáčku veřejného mínění – ať už kvůli svému vzhledu, technickým inovacím nebo prostě jen kvůli svému zvláštnímu chování na silnici.

Edsel Bermuda

Prvním vozem, který si zaslouží být na našem seznamu, je Edsel Bermuda. Tento americký vůz z roku 1958 se stal symbolem fiaska při pokusu Fordu vstoupit na trh s luxusními vozy. S divokým designem a výraznými prvky, jako je “toilet seat” přední maska, se Edsel Bermuda rychle stal terčem posměchu a jeho prodeje byly katastrofální.

Lamborghini LM002

Další automobil na našem seznamu je Lamborghini LM002, také známý jako “Lambo Rambo”. Tento monstrózní SUV vyrobený v osmdesátých letech se odlišoval nejen svým agresivním vzhledem, ale také brutální silou svého motoru. Byl to zřejmě první supersportovní terénní vůz, který se vyznačoval luxusem i extrémní výkonností.

Trabant

A jak by mohl chybět naše východoněmecké klasika, Trabant? Tento malý a neohrabaný vůz se stal symbolem komunistického režimu a brzy se stal terčem posměchu západního světa. Přestože Trabant nenabízel žádné vysoké technické specifikace, jeho odolnost a jednoduchost designu mu zajistily věrnou skupinu fanoušků.

Citroën C4 Cactus

Citroën C4 Cactus je další automobil, který vyvolal kontroverzi svým designem. S otřesnými vzduchovými polštářky na boční straně vozu místo tradičních ochranných lišt, C4 Cactus vyvolal mnoho diskuzí ohledně jeho bezpečnostních standardů. Ale bez ohledu na to, co si myslíte o jeho designu, je třeba uznat, že se odvážil něco zcela odlišného.

Tesla Cybertruck

A nakonec nemůžeme zapomenout na Teslu Cybertruck. S futuristickým designem a nerezovým tělem, tento elektrický pick-up vyvolal smíšené reakce od veřejnosti. Někteří lidé ho milují pro jeho inovativní styl, zatímco jiní ho považují za příliš extrémní a nepraktický pro běžné použití. Jedno je jisté – Cybertruck jistě neurazí žádnou společnost!

Jaké auto bylo podle vás nejkontroverznější?

A tak jsme se podívali na několik automobilů, které se dostaly do hledáčku veřejného mínění pro svůj neobvyklý design, technické inovace nebo prostě jen kvůli svému zvláštnímu chování na silnici. Jaký automobil podle vás byl nejkontroverznější? Dejte nám vědět v komentářích!

Kontroverzní-auta

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
Tvorba webových stránek: Webklient