18. 5. 2024

Automobily.EU

autorecenze, testy, návody

1. Bugatti Veyron Super Sport


Začneme rovnou prvním a zároveň jedním z nejvíce obdivovaných aut všech dob. Bugatti Veyron Super Sport je synonymem rychlosti a luxusu. Sílu ohromných 1 200 koní a maximální rychlost 431 km/h nezpochybní ani nejnáročnější kritik. Vývoj tohoto auta byl technickým zázrakem a při jeho představení na autosalonu se fanoušci všech značek zmocnila závist.

2. Koenigsegg Jesko Absolut


Pokud hledáte brutální výkon a aerodynamiku, Koenigsegg Jesko Absolut je váš sen. Toto švédské monstrum je schopno dostat se až na neuvěřitelných 531 km/h. Jeho design je tak jedinečný, že se z něj doslova stává umělecké dílo na kolech. Jedná se o vůz, který překonává hranice rychlosti a přináší pocit svobody, který za volantem zažijete jen málokdy.

3. Rimac C_Two


Automobilový průmysl za posledních pár let prochází obrovskými změnami a elektrifikace je jedním z hlavních trendů. Rimac C_Two je symbolem této budoucnosti. Jeho čtyři elektromotory poskytují neuvěřitelných 1 914 koní a rychlost 412 km/h. Navíc se jedná o vůz s dlouhou dojezdovou vzdáleností, který nijak nezaostává za klasickými benzinovými bestiemi.

4. Lamborghini Aventador SVJ


Italská značka Lamborghini je synonymem pro rychlost a okázalost. Aventador SVJ je v tomto ohledu korunou stvoření. S výkonem 770 koní a špičkovou rychlostí 351 km/h jede jako střela. Jeho hřmotavý výfukový systém dokáže vzbudit emoce nejen u řidiče, ale i u všech kolemjdoucích. Pokud si přejete být středem pozornosti, toto auto je volbou pro vás.

5. Porsche 911 GT2 RS


Porsche 911 je ikonické auto, které zaujme nejen vzhledem, ale také technickými parametry. Verze GT2 RS je špičkou v nabídce této značky. S výkonem 700 koní a rychlostí 340 km/h se jedná o nenapodobitelný zážitek za volantem. Vůz je perfektním spojením luxusu a sportovnosti a jeho kultovní status se udržuje již desítky let.

6. McLaren Senna


McLaren Senna je automobil navržený s cílem poskytnout maximální výkon a rychlost při okruhových jízdách. Své jméno získal po slavném brazilském závodníkovi Ayrtonu Sennovi, který v F1 zanechal nezapomenutelnou stopu. Toto auto je ryzí sportovní mašina, která svým vzhledem vzbuzuje respekt již na první pohled. A co víc, jeho dynamické jízdní vlastnosti toto jméno nesou se ctí.

7. Aston Martin Valkyrie


Aston Martin Valkyrie je autem budoucnosti. Spolupráce s týmem Red Bull Racing přinesla výsledek, který zapříčiňuje, že toto auto je něco úplně jiného. 1 160 koní, poháněného pětilitrovým atmosférickým motorem V12, dodává Valkyrie podobnou dynamiku jako formule 1. Pokud si chcete vyzkoušet, jaké to je být pilotem špičkového závodního vozu, toto je volba pro vás.

Závěrečné slovo


V dnešním světě plném rychlosti a luxusu přináší tyto extrémně výkonné automobily do hry další rozměr. Jsou to stvoření, která se řadí mezi nejvzácnější a nejdražší automobily na světě. Můžeme si je jenom prohlížet a snít o tom, že jednou budou naše. Ale alespoň nám poskytují vzrušení a nadšení, které málokteré jiné auto nabídne.

Lamborghini Aventador SVJ

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
Tvorba webových stránek: Webklient