21. 5. 2024

Automobily.EU

autorecenze, testy, návody

10 největších bláznivostí v historii automobilů, které vás nadchnou a zarazí!

DeLorean DMC-12: Když se vědec potká s automobilkou
DeLorean, slavné vozidlo ze série Zpátky do budoucnosti, se stalo ikonou díky svému futuristickému designu, ale taky díky mnoha technickým chybám, které ho zanechaly jako pouhý relikt minulosti.

Lamborghini LM002: Když se supercar promění v monstrum
LM002 je bizarní kombinací luxusního supercaru a nákladního kamionu, který nezapadá do žádné kategorie. S nedostatkem pohodlí, vysokou spotřebou a extrémní cenou, se tento automobil stal spíše sběratelským kouskem než praktickým vozidlem.

Ford Pinto: Když automobilka šetří i na bezpečnosti
Pinto, symbol šetření na nesprávném místě, si získal pozornost kvůli své sklony k hoření při malých nárazech. Tento nebezpečný nedostatek ukázal, jak výrobci mohou obětovat bezpečnost ve prospěch zisku.

Suzuki X-90: Když se výrobce splete s designem
X-90 je podivný crossover, který se snažil kombinovat sportovní výkon s terénními schopnostmi, ale skončil jako zmatený hybrid bez jasného účelu nebo identity.

Amphicar: Když chcete mít auto i loď v jednom
Amphicar byl pokusem o spojení automobilu a lodě, ale s nedostatečnou výkonností jak na silnici, tak na vodě, se tento exotický vůz stal spíše kuriozitou než užitečným dopravním prostředkem.

Trabant 601: Když se socialistická vize setká s realitou
Symbol východoevropského socialismu, Trabant 601, byl levný, snadno dostupný, ale také nekvalitní, pomalý a zastaralý automobil, který zůstává jako památka na minulost.

Pontiac Aztek: Když se design obrátí proti výrobci
Aztek, s kontroverzním vzhledem a nedostatkem praktičnosti, se stal symbolem toho, co se stane, když automobilka ignoruje základní pravidla designu a uživatelského komfortu.

Reliant Robin: Když se tři kola ukážou jako málo
Robin, ikona britského automobilového průmyslu, se proslavil svou nestabilitou a zábavnými situacemi, které vznikaly díky nízké váze a pouhým třem kolům.

Sinclair C5: Když se elektromobilita setká s absurditou
C5, elektrický tříkolový vůz, se stal symbolem chybných představ o budoucnosti automobilismu, s nedostatečným výkonem a bezpečností, které ho odsoudily k rychlému zániku.

Sbírka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
Tvorba webových stránek: Webklient