27. 7. 2024

Automobily.EU

autorecenze, testy, návody

1. Zanedbávání pravidelné údržby


Kolikrát jste už slyšeli, že prevence je lepší než léčba? Stejně tak platí i v oblasti automobilů. Pravidelná údržba vozidla může znamenat rozdíl mezi dlouhou životností a nečekanými výdaji. Zanedbávání výměny oleje, kontrolu tlaku v pneumatikách nebo stavu brzdové kapaliny se vám může brzy vymstít.

2. Nedostatečná kontrola tlaku v pneumatikách


Patrně jedna z nejčastějších chyb, kterou majitelé automobilů dělají, je nedostatečná kontrola tlaku v pneumatikách. Správný tlak nejen prodlužuje životnost pneumatik, ale také zvyšuje bezpečnost jízdy a snižuje spotřebu paliva. Stačí pravidelně kontrolovat tlak a doplňovat ho dle pokynů výrobce.

3. Ignorování kontrolních světel na palubní desce


“Ta kontrolka svítí už od včera, nic se neděje,” zní věta, kterou slyším příliš často. Kontrolní světla jsou tam s účelem a ignorování je může mít fatální následky. Při neobslouženém motorovém poruše může dojít k vážnému poškození motoru a v konečném důsledku i k vysokým opravám.

4. Nepravidelná výměna filtrů


Filtrování je důležité nejen u kávy, ale i u automobilu. Zanesené filtry mohou způsobit snížení výkonu vozu, zvýšenou spotřebu paliva nebo dokonce poškození motoru. Nepodceňujte pravidelnou výměnu vzduchového, palivového a olejového filtru.

5. Šetření na kvalitním palivu


Cena paliva hraje roli, to nikdo nezpochybňuje. Avšak pokud šetříte na kvalitním palivu, můžete si připravit nepříjemné potíže s motorem. Horší paliva mohou zanesit vstřikovače, snížit výkon motoru nebo dokonce způsobit poškození palivového systému. Nezkoušejte štěstí, investujte raději do kvalitního paliva.

Automobil-motor

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
Tvorba webových stránek: Webklient