30. 4. 2024

Automobily.EU

autorecenze, testy, návody

Povinné ručení – co je třeba vědět?

Jako vlastník motorového vozidla, musíte hradit povinné ručení. Slouží k náhradě škod vzniklých provozem vozidla. Jelikož se denně odehrává mnoho dopravních nehod a jiných nečekaných událostí spojených s automobilem, ještěže povinné ručení existuje. I když se jedná o zákonem povinné pojištění automobilů, tato nutnost je na druhou stranu velice prospěšná. V případě, že způsobíte např. dopravní nehodu, pojišťovna za vás uhradí vzniklé škody. A to jak na majetku, tak třeba na zdraví. V této fázi byste jen stěží měli k dispozici vlastní částku na náhradu škod.  Jestliže tedy chcete vás automobil používat, musíte si povinné ručení uzavřít.

Jaké vozidlo si můžete nechat pojistit?

Povinné ručení můžete sjednat pro jakékoli tuzemské vozidlo, které máte v České republice zaregistrováno pod určitou silniční značkou. Povinné ručení se vztahuje i na vozidla, které nepodléhá registraci, ale vlastník automobilu má bydliště nebo sídlo firmy na území České republiky.

Kde si sjednat povinné ručení?

Pojištění vozidel formou povinného ručení nabízí řada pojišťoven a dalších finančních institucí. Pro vás je však podstatné to, kde nabízí to nejvýhodnější povinné ručení. Částka, kterou platíte za toto pojištění, totiž může být různá. Výhodnou nabídku nyní nabízí Generali. Při sjednání povinného ručení můžete momentálně vyhrát jako bonus nový Volkswagen Beetle či další ceny. V rámci povinného ručení u Generali získáte zdarma pojištění proti střetu se zvěří. A věřte, že nikdy nevíte, kdy k takovému střetu může dojít. Mnohdy tak mohou vzniknout ne malé škody.

Výhody povinného ručení u Generali

Povinné ručení u Generali nabízí i řadu dalších výhod. Těmi jsou bonus až 55 %, sleva až 44 % na základě individuálního posouzení klienta, za první rok provozování vozidla můžete získat bonus 27 %, za roční frekvenci placení vám poskytnou slevu 10 %. Pokud jste držitelem ZTP získáte slevu 20 %. V případě, že budete mít bonus, můžete jej převézt na Havarijní pojištění, pojištění Allrisk, Retro (Allrisk). Samozřejmostí je pak řada doplňkových pojištění, které můžete získat za výhodné ceny, jako je pojištění autoskel, úrazové pojištění apod.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
Tvorba webových stránek: Webklient